20 Ağustos 2018

Çay Kazanı Temizliği

Çay Kazanı Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Çay kazanı temizliği denince akla gelen çay kazanı, ana gövdesinin içinde bulunan ve gerek sektörde gerekse kullanıcılar arasında iç kazan olarak bilinen bölmenin temizliği anlaşılır. Çay kazanları’nda bu iç haznenin genel olarak iki farklı türü mevcuttur. Bakır malzemeden üretilen veya paslanmaz krom/İnoks malzemeden üretilen iç hazneler.


Satın alıp kullandığını çay kazanları’nın, kullanım sıklığına göre BEŞ, SEKİZ, ya da ON İKİ ayda bir temizliğinin yapılması gerekmektedir.


Bakır ya da krom olması fark etmez, iç hazneniz ülkemizdeki şebeke suyunun kalitesinden ötürü kaçınılmaz olarak kirece maruz kalacaktır. İç kazanın zamanla kireç toplaması çay kazanı’nızın ömrünü azaltacağı gibi sağlık bakımından da uygunsuz sonuçlara yol açabilir. Öte yandan kireç toplayan iç hazne gövdeyi taşlaştırarak ısı yalıtımına da zarar vermekte, enerji tasarrufunu kısıtlamaktadır.

Bütün bunların yanı sıra, çay kazanı, temizliği içtiğiniz çay’ın lezzetini de direk etkileyecektir.
çay kazanı temizliği, "Endüstriyel ekipman tedarikçisi" bakır çay kazanı, ocakbaşı, çay kazanları, elektirikli bakır çay kazanları, közde kahve, kumda kahve, kahveci güzeli, bakır çay kazanları, elektrikli çay kazanları, çay kazanları, çay kazanı, köfte ızgarası, arıyorsanız şuan en doğru adresdesiniz
Tüm Bakımları Yapılmış

Çay Kazanı



Bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmayan ürünler için daha sık "çay kazanı" tamiri ihtiyacı doğacağını unutmamak gerekir.



Bu şartlar altında siz kullanıcıların yapması gereken şey çok basittir: Marketlerde bile bulabileceğiniz PORÇÖZ adı verilen kireç önleyici temizlik ürününü kullanmak... Kısaca asitli su diyebileceğimiz bu temizlik malzemesi veya piyasada satılan, asit ve su ihtiva eden kireçmatik vb. ürünler de temizlik amaçlı kullanılabilir.



Çay Kazanı’nın içini temizlemek için yapılması gerekenler: 

“Ölçüler 3 Demlikli Çay Kazanları'na göre verilmiştir.”
Çay Kazanında, iç hacmin yaklaşık üçte biri (1/3) suyla dolu olmalıdır.
Suyu kaynayana kadar ısıtınız.

İki adet porçöz kaynamakta olan suyun içine boşaltınız. “Porçözün içeriğinde asit olduğundan üstünüze dökmemeye özen gösteriniz”

ON dakikaya kadar bekleyiniz. Bu sırada sıvıyı taşırmadan çalkalamalısınız. Çünkü iç kazanın sıvıyla temas etmeyen yüzeylerinin de temasını sağlamanız gerekir.

ÖNEMLİ: Asitli sıvının bekleme süresi ON dakikayı geçmemelidir! Aksi halde fazla bekleyen asitli su iç kazana zarar vererek delinmesine bile neden olabilir..

ON dakika dolduktan sonra hazne içindeki suyu, kazanı ters çevirerek boşaltabilirsiniz..

Bu işlem sonrasında çay kazanı’nın iç haznesinin satın aldığınız ilk haline benzer şekilde temizlendiğini gözlemleyebilirsiniz.

Yeniden kullanıma başlamadan iç kazanı suyla iyice durulamalı, sonrasında da çay kazanı içine su doldurup bir kez kaynatmalı ve bu suyu da boşaltmalısınız.
Çay Kazanı,’nızın içini temizleme ve kireçten arındırma işlemi tamamlanmıştır. Artık çayınızı demleyip keyifle ve güvenle içebilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa